Vegall>O společnosti>Podporujeme>CENAP – Centrum naděje a pomoci

CENAP – Centrum naděje a pomoci

Občanské sdružení s ústředím v Brně a celorepublikovou působností. Zabývá se podporou psychického, fyzického, sociálního zdraví rodiny jako celku i jednotlivců. Bylo zaregistrováno na MV ČR v roce 1994.

Metody práce

  • Osobní poradenství – po telefonické domluvě možnost návštěvy
  • Telefonní poradenské linky
  • Přednáškové preventivní programy pro mládež i dospělé
  • Publikační činnost
  • Konference

Zaměření činnosti

  1. Problémy s možností otěhotnět má stále více párů. K tomu, aby došlo k otěhotnění, je třeba součinnosti mnoha procesů, které se odehrávají v těle ženy, muže a v jejich vzájemné interakci. Společná plodnost páru je pak dána překrytím životnosti spermií a vajíčka. Aby byla tato životnost co nejdelší, doporučuje se pravidelná a vyvážená strava, obsahující stopové prvky a vitaminy. Současné době v běžné stravě tyto složky chybí a proto je třeba je přijímat formou potravinových doplňků. Velmi dobrých výsledků bylo dosaženo použitím potravinových doplňků, obsahujících včelí mateří kašičku. Ženská pohlavní buňka (vajíčko) má poměrně malou životnost. Proto je vhodné, naučit se pomocí symptotermální metody poznat, kdy dochází v průběhu menstruačního cyklu k uvolnění vajíčka. Stejně tak je důležité, aby byla zajištěna průchodnost vejcovodů a aby děložní sliznice nebyla poškozena záněty po předchozích potratech, po nitroděložním tělísku apod. I v tomto směru napomáhají potravinové doplňky, obsahující včelí mateří kašičku, které jednak upravují pravidelnost menstruačních cyklů, jednak působí i na děložní sliznici pro přijetí zárodku. Pomocí uvedené metodiky je pravděpodobnst otěhotnění několikanásobně vyšší. - Pro ty, kteří očekávají narození miminka nebo teprve rodičovství plánují, pořádáme kurzy přípravy na porod s možností cvičení a osobních konzultací. Rovněž v případě narození postiženého dítěte nebo v jeho prenatálním stadiu nabízíme speciální pomoc a poradenské služby.
  2. Bolestivá menstruace: co ji zapříčiňuje a jak se jí zbavit.
  3. Nepravidelná menstruace: jak tuto nepravidelnost odstranit.
  4. Záněty dělohy, pochvy a děložního hrdla: co tyto záněty mohou zapříčinit a jak se jich zbavit.
  5. Přechod. Ne každá žena, která se potýká s potížemi přechodového věku, ví, jak je zvládat. Prakticky poradíme, jakou léčbu nebo opatření je vhodné zvolit k odstranění nebo alespoň zmírnění potíží. Nejčastější příznaky tzv. klimakterického syndromu jsou návaly horka v horní polovině těla, především v obličeji, na krku a na hrudi. Častými příznaky jsou také návaly potu, buď samostatně nebo společně s návaly horka, poruchy spánku, zvýšená únava, bolesti hlavy, závratě, bušení srdce, brnění v končetinách, poruchy srdečního rytmu, bolesti na hrudi, pocit ztíženého dechu, trávicí potíže (pocit na zvracení nebo zvracení, zácpa), nechuť k pohlavnímu styku, psychické potíže, depresivní nálady, předrážděnost, nervozita, nesoustředěnost, plačtivost, stavy úzkosti. Výskyt těchto příznaků a jejich vnímání probíhá u každé ženy jinak. V souvislosti s klimakteriem se u žen začínají projevovat i změny na různých orgánech. Nejzávažnější je osteoporóza a některá kardiovaskulární onemocnění.

Uvedené potíže lze eliminovat prakticky v celém období přechodu pomocí potravinových doplňků s obsahem včelí mateří kašičky, pylu a fytoestrogenů. Fytoestrogeny jsou důležitými hormony, které v době klimakteria …… Získávají se převážně ze soji a červeného jetele. Nacházejí se i v některých potravinách.

Při svépomocné léčbě přechodu pomocí přírodních produktů je vhodné absolvovat pravidelné preventivní prohlídky u gynekologa alespoň jednou za rok a to i v případě, že se žena cítí zdráva a bez obtíží.

Kontakt na naše pracoviště

tel: 543254891, 543331470-2
e-mail: cenap@cenap.cz
web: www.cenap.cz

Zavřít

Zde máte možnost přizpůsobit používání souborů cookie podle svých preferencí. Toto nastavení můžete kdykoliv změnit.

Tyto stránky používají pro svou optimalizaci soubory cookies. K některým z nich však potřebujeme mít Váš souhlas. Zobrazit podrobnosti

Povolit vybranéPovolit vše